Hotstone massage

Hotstone massage is een massage waarbij gebruik gemaakt wordt van warme stenen. Deze stenen worden toegepast om mee te masseren, maar ze worden ook op of naast het lichaam neergelegd om zodoende hun warmte over te dragen. Het heeft een diep ontspannende en helende werking. De warmte van de stenen dringt tot ongeveer 3 cm in het spierweefsel door, dit zal nog geruime tijd na de behandeling merkbaar zijn.

Een hotstone massage kan o.a. helpen bij:
- spanning en stress
- spierklachten
- gewrichtsproblemen

De temperatuur van de stenen is meestal tussen de 45 en 50 graden Celsius. Dit kan aangepast worden aan de persoon die gemasseerd wordt. Hoe groter de steen is, hoe meer warmte deze draagt. De stenen die op of tegen het lichaam aan worden gelegd zijn meestal de grotere stenen die gedurende een langere tijd hun warmte kunnen overdragen naar het lichaam. Tussen het lichaam en de legstenen zal altijd een doekje liggen, tenzij de stenen al voldoende zijn afgekoeld.


De hotstone massage wordt in de zomer bij hoge temperaturen niet gegeven. Het lichaam moet bij deze massage de opgenomen warmte van de stenen kwijt kunnen, bij een te hoge buitentemperatuur krijgt het die kans niet waardoor er negatieve bijwerkingen kunnen optreden.