De massage afspraak

Hoe ziet een massage afspraak eruit.

Bij de eerste afspraak gaan we kijken wat jij verwacht van een massage, wat zijn je klachten en/of wensen. Op dat moment zal ik je ook verschillende vragen stellen, deze informatie zal ik altijd vertrouwelijk behandelen. Van hieruit kunnen we samen bepalen wat voor jou het beste is. Heb je specifieke klachten of aandoeningen en sta je onder behandeling van een arts of specialist, dan is het verstandig om eerst met deze persoon te overleggen of een massage in jouw geval verstandig is.


Na het gesprek mag je na uitkleden (de onderbroek blijft aan) plaats nemen op de tafel, afhankelijk van de klachten of massagewensen zal ik je vragen om op de buik of op de rug te gaan liggen. De massagetafel heeft een aparte hoofdsteun die zacht aanvoelt en die helemaal verstelbaar is, zodat jij optimaal kunt genieten van je massagemoment. De hoezen om de tafel en hoofdsteun zijn altijd schoon. Ik wil je vragen om zelf twee grote handdoeken mee te nemen die ik over je heen kan leggen. 
In de massage integreer ik verschillende therapeutische behandelvormen, op deze manier kan ik een behandeling op maat geven gekeken naar jouw wensen en/of klachten. Hierbij maak ik gebruik van technieken uit verschillende massagevormen. Ook dit zal in overleg met jou gaan. De massage zal voornamelijk in rust gebeuren, af en toe zal ik je vragen hoe het voelt. Jij kunt ten alle tijde aangeven hoe het je bevalt. De massage moet voor jou prettig zijn.

Na afloop van de massage geef ik je de gelegenheid om rustig bij te komen. Naderhand drinken we een warm glas water. Warm vanwege het gezegde: warm ontspant, koud verkrampt. Het water is ook goed voor de doorstroming in het lichaam. De massagegrepen hebben tenslotte verschillende systemen in werking gezet in je lichaam, waaronder de afvoer van de afvalstoffen. Dan wil ik altijd nog even weten hoe je de massage ervaren hebt en kan ik je nog advies geven of oefeningen bij specifieke klachten. Na de betaling kun je desgewenst gelijk een vervolgafspraak  maken.